Back in motion

Ruimte voor je slogan

Nieuws

Door de maatregelen van de overheid is de praktijk momenteel helaas gesloten voor humane consulten tot 18 mei. Alleen behandelingen op afstand zijn momenteel toegestaan. 

Tot 28 april zijn alle fysieke afspraken, humaan en veterinair, afgezegd. Nu de maatregelen verlengd zijn, loop ik tegen een hoop ethische vraagstukken aan. Ik zie schrijnende gevallen ontstaan en wil dolgraag de zorg leveren waarom gevraagd wordt. Loop je tegen problemen aan, neem contact op, dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing.


Behandeling op afstand

Om behandelplannen toch zoveel mogelijk te kunnen voortzetten kunnen (controle)metingen op foto gedaan worden. Aan de hand van een 'selfie' kan ik controleren hoe de stand van zaken is en welke middelen en/of maatregelen vervolgens nodig zijn.


Huisdieren

Voor huisdieren geldt de '1,5 meter' maatregel. Dat betekent dat je óf niet bij de behandeling aanwezig bent en in de wachtkamer of buiten wacht, of op gepaste afstand in de behandelruimte bent. Honden met 'een gebruiksaanwijzing' of agressie die normaliter vastgehouden moeten worden tijdens de behandeling, kunnen nu helaas niet osteopathisch behandeld worden. Hoewel ik in geen geval een verspreider van het virus wil zijn, ik jou als klant niet in gevaar wil brengen en ik mijn eigen gezin (waaronder onze baby van drie maanden) niet aan onnodig risico wil blootstellen, merk ik dat ik het bijzonder moeilijk vind om deze huidige regels te handhaven. Het liefst wil ik natuurlijk gewoon mijn vak uitoefenen en er juist voor zorgen dat mens en dier zo gezond mogelijk zijn en daarmee minder risico lopen. Deze hele situatie gaat creativiteit en geduld vragen en hopelijk zien we elkaar 'gewoon' in mei weer- mits de regelgeving niet verlengd gaat worden.

Pas ondertussen goed op jezelf en op elkaar! Let op je immuunsysteem- let bijvoorbeeld op inname van vit C, vit D en zink. Ook probiotica kan mee helpen om je immuunsysteem in goede gezondheid te houden. Beperk je inname van suikers en probeer veel groenten (500 gram) te eten.


Krijg je wel klachten, dan zijn er vanuit de natuurgeneeskunde veel middelen in te zetten om sneller te herstellen.


Huisdieren kunnen het virus niet overdragen. Ik ben inmiddels de eerste huisdieren tegengekomen waarbij ik het virus wel meet, maar deze infecties stellen vooralsnog echt heel weinig voor en zijn binnen zeer korte tijd weer opgeruimd door het lichaam.