Animal in motion

Ruimte voor je slogan

Over de praktijk

 

De therapeut

Mijn naam is Christel Dubbeld (1983). Na het behalen van mijn diploma Fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht (2004) ben ik me verder gaan specialiseren. Allereerst in oedeemtherapie modum Vodder en de Master 'Oncologie & Fysiotherapie' en vervolgens in Veterinaire osteopathie bij ICREO (2008). In de jaren erna ben ik me verder gaan verdiepen in de complementaire gezondheidszorg, heb leren werken met de Lecherantenne en heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van Fytotherapie, Orthomoleculaire Therapie, spagyriek en voeding op zowel humaan als veterinair gebied. Daarnaast heb ik de opleiding van de Triggerpoint Reset Methode gevolgd. 

Inmiddels zijn we ruim 15 jaar verder en heb ik als holistisch therapeut en osteopaat ruime ervaring opgedaan met het snel en doeltreffend elimineren van o.a. hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, maag-darmklachten, huidproblemen, hormoonproblemen, etc bij zowel mens als dier. 

Als therapeut richt ik me op het herstellen, activeren of behouden van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ik kijk daarbij naar de persoon in zijn geheel- naar het hele systeem- en probeer hierbij zoveel mogelijk de oorzaak van de klacht in plaats van enkel het symptoom te behandelen.

   

De praktijk

 De praktijk is opgericht in 2008 als 'Animal in motion'. Al vrij vlot groeide de praktijk uit naar een fulltime praktijk, waarin ik me in eerste instantie voornamelijk richtte op de behandeling van honden, katten en paarden. Uiteraard waren (en zijn) ook andere dieren prima te behandelen, en zo behandel(de) ik ook koeien, varkens, schapen, ezels, cavia's, konijnen en zelfs een zwaan. 

In mijn praktijk kijk naar het totale plaatje- het hele systeem- en daarbij komt ook vaak de eigenaar aan bod. Immers: net als kinderen kunnen dieren prachtig spiegelen. En zo kwamen er in de loop der jaren ook steeds meer humane aanvragen: aanvankelijk enkel 'het baasje van' maar inmiddels wordt de praktijk ook ruim bezocht door mensen zonder dier. 

Het is geweldig om nu mijn ervaring uit het reguliere vak (mijn ervaring als fysiotherapeut en oedeemtherapeut) te kunnen combineren met een holistische, natuurlijke visie. Ik begrijp beide werelden waardoor het niet 'óf dit, óf dat' is, maar ervaar juist dat beide werelden elkaar prachtig kunnen aanvullen.

Begin 2023 ben ik met Maarten, onze kinderen Thomas, Kate, Oliver en Noah en een groot deel van onze beestenboel, geëmigreerd naar Bornholm, een Deens eilandje, vlakbij Zweden. We waren op zoek naar meer rust, meer ruimte, meer natuur, meer mogelijkheden om zelfvoorzienend te kunnen leven en wilden graag 'gewoon' thuisonderwijs blijven geven, iets wat in Nederland steeds lastiger werd. Inmiddels wonen we sinds maart op onze nieuwe stek, wat ongelooflijk goed bevalt. 

De emigratie zorgde wel voor behoorlijk wat veranderingen; inmiddels kom ik elke 4 tot 6 weken een week naar Nederland voor fysieke afspraken. Verder ben ik heel veel online aan het werk: aan de hand van een foto en intake meet ik mensen en dieren door, waarna ik een behandelplan opstel. De middelen kunnen vervolgens vanuit Nederland opgestuurd worden. Deze manier van werken bevalt tot op heden erg goed; ik kan veel sneller op (acute) hulpvragen reageren (iets wat voorheen vrij lastig was ivm een overvolle agenda) en kan patiënten ook geregeld 'live' zien op de praktijk.